Cursus sportmassage voor aankomend fysiotherapeuten

Algemeen.

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor studenten die de hbo opleiding fysiotherapie volgen. De opleiding bestaat hoofdzakelijk uit praktijklessen. Palmaris Massageopleidingen leidt de aankomend therapeuten op voor het branche erkende  ACE diploma sportmassage.

De sporter van tegenwoordig moet op een steeds hoger niveau kunnen presteren om succesvol te zijn. Dat kan alleen als álle randvoorwaarden goed worden ingevuld. Een goed begeleidend team is een van die voorwaarden. De moderne sportmasseur, als specialist op het gebied van massage, blessurepreventie en blessureverzorging, speelt daarin een belangrijke rol en heeft daarmee een eigen plaats.

Inhoud.

Voor het ACE erkende diploma sportmassage worden alle onderdelen geexamineerd. Dat betekent dat ook de vakken anatomie, fysiologie en (sport)verzorging tijdens de les aan bod zullen komen, maar deze zullen verwerkt worden in de praktijklessen. Zoals gezegd zullen de lessen voornamelijk in het teken staan van de de praktijk. De lessen worden verzorgd door ervaren mensen die bovendien zelf als examinator aktief zijn. Zo is de cursist ervan verzekerd dat hij/zij optimaal wordt voorbereid op het examen.

Praktijk:

  • Anamnese: wat is de aanleiding voor behandeling
  • Inspectie: een eerste algemene indruk van het lichaam
  • Functieonderzoek: hoe wordt een gewricht onderzocht
  • Tapen en bandageren: hoe wordt een tape of bandage aangelegd
  • Krampbestrijding: hoe wordt kramp behandeld en voorkómen
  • Opstellen behandel plan: wat is de beste aanpak en waarom
  • Massage: welke massagetechnieken worden toegepast

Duur van de opleiding.

De opleiding duurt 18 weken. De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19.00 tot 22.15 uur in onze professionel lesruimte aan de Trolliuslaan 7 in Waalre (bij Eindhoven). Daarnaast moet je rekenen op de een aantal uren zelfstudie (gemiddeld 8-10 uur). Ervaring leert dat het beste resultaat bereikt wordt als cursisten dit samen doen in oefengroepjes. Startdatum: op aanvraag. (Niet later dan november/december 2012 in verband met het landelijk examen.)

Afsluiting.

Het examen sportmassage en sportverzorging wordt jaarlijks, landelijk afgenomen. In april doe je schriftelijk examen. Omstreeks mei of juni volgt het praktisch examen. Locatie is afhankelijk van de examendatum. Ben je geslaagd, dan ben je in het bezit van het officiële diploma sportmassage en kun je als erkend sportmasseur aan de slag. Op de dag van het examen moet je 18 jaar of ouder zijn.

Vooropleiding.

Om de opleiding te volgen dien je ingeschreven te staan bij een erkende opleiding voor fysiotherapie. Daarnaast zijn zelfdiscipline en regelmatig oefenen minstens zo belangrijk om succesvol te zijn.

Kosten.

Op dit moment zijn er geen nieuwe opleidingen gepland.

Inschrijven.

Wil je je direct inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier.
Voor meer informatie neem contact op met Palmaris 06-29064646.
Mailen kan ook naar info@palmaris.nl.

Cursus sportmassage voor fysiotherapeuten
Cursus sportmassage voor fysiotherapeuten

Tags: , , , ,