Cursus Guasha

ALGEMENE INFORMATIE.

Guasha is een eeuwenoude Chinese behandelingsmethode. Guasha betekent letterlijk “de ziekte uit het lichaam schrapen”. Deze therapie neemt in Z.O.-Azië, binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze, een belangrijke plaats in.
Het schrapen op het lichaam met een speciaal geslepen steen, samen met de werking van een speciale olie zorgt voor verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Het is een eenvoudige en effectieve behandeling met een snel resultaat. Guasha werkt bij klachten, ontspannend en preventief op de gezondheid.

INHOUD VAN DE CURSUS.

Ons lichaam is continue aan het werk en produceert  daarbij afvalstoffen. Teveel afvalstoffen, als gevolg van stress, roken, alcohol, (verkeerde) voeding, medicatie, etc. veroorzaken verzuring en ontstekingen, waardoor pijnen en/of klachten ontstaan. Wanneer het lichaam afvalstoffen niet voldoende kan afvoeren slaat het lichaam deze stoffen op in het lichaam, waar deze stoffen zo min mogelijk schade veroorzaken.

In eerste instantie gebeurt dit in het bindweefsel. Hierdoor slibt het bindweefsel steeds meer dicht en raakt het lichaam uit balans. Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van energie en bloed. Op de plaatsen waar veel blokkades zitten verschijnen rode strepen. Deze plekken verdwijnen weer na een aantal dagen.

Tijdens de Guasha cursus zullen we aandacht besteden aan de herkomst van Guasha, de vele toepassingsmogelijkheden, contra-indicaties ( wanneer pas je  Guasha niet toe ) en uiteraard zullen we volop aan de slag gaan met het oefenen van deze techniek. Het accent zal daarbij liggen op ontspanning en herstel van het lichaam.

Tijdens de cursus zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

  • Wat is guasha
  • Wat doet guasha
  • Hoe werkt guasha
  • Uitleg over schraapinstrumenten en benodigdheden
  • (Contra)Indicaties
  • Meridianen
  • Reflexzones
  • Acupressuurpunten
  • Praktijk om te leren hoe de techniek toe te passen

DUUR VAN DE CURSUS.

De basiscursus guasha massage bestaat uit 3 avonden en wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur in onze professionele lesruimte aan Trolliuslaan 7 in Waalre (bij Eindhoven). Gratis parkeerruimte is voldoende aanwezig.

Startdatum: zie overzicht rechterkolom

AFSLUITING VAN DE CURSUS.

Na een succesvolle beëindiging van de cursus ontvang je het certificaat Guasha.

VOOROPLEIDING.

Om de cursus guasha te volgen is er is geen specifieke vooropleiding nodig. Ervaring met massage is wel een voordeel.

KOSTEN VAN DE CURSUS.

Op dit moment zijn er geen nieuwe opleidingen gepland.

INSCHRIJVEN.

Wil je je direct inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier.
Voor meer informatie neem contact op met Palmaris: 040 – 7874741 of via het contactformulier.
Mailen kan ook naar info@palmaris.nl.

Het aantal deelnemers is maximaal 10. Hierdoor ontvangt u maximale aandacht waardoor het rendement van deze opleiding zeer hoog is

cursus Guasha massage

De cursus guasha start op:

Op dit moment zijn er geen nieuwe opleidingen gepland.

Schrijf je nu in!

Tags: , , ,