Basis massagecursus

Aanraken is waarschijnlijk één van de oudste vormen van genezen. Als een kind huilt, pak je het op om te troosten of, als je je gestoten hebt, wrijf je automatisch over de pijnlijke plek.

Juist in een tijd waarin stress, emotionele spanningen en een verkeerde werkhouding kunnen leiden tot gespannen, stramme en/of stijve spieren, hebben mensen te weinig aandacht voor hun lichaam. Klachten uiten zich in de vorm van spierpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, rugpijn en/of hoofdpijn.

Ontstressen is mogelijk tijdens een ontspanningsmassage waarbij lichaam en geest geheel tot rust komen. Na een massagebehandeling zal er direct een ontspannend effect optreden en komen lichaam en geest met elkaar in balans. Alles lijkt weer door te stromen. Wat blokkeerde, komt weer in beweging.

Een goed uitgevoerde massage is meer dan de optelsom van strijken, wrijven, kneden, drukken en kloppen. De bloedtoevoer kan er door verbeterd worden en de afvoer van afvalstoffen versneld. Het is misschien tegenstrijdig, maar juist door de ontspannende werking van een massage, wordt er energie opgewekt.

Er bestaan verschillende soorten massages, dus ook verschillende opleidingen. De basisopleidingen en cursussen van Palmaris kunnen daarbij gezien worden als basis en een perfecte kennismaking met massage.

Leer ook hoe je familie, vrienden of andere mensen kunt laten ontstressen. Volg een basiscursus en ook jij kunt zeggen: ”Dit heb ik met trots bereikt!”

Tags: , , ,